mandag 7. april 2014

Portretter i dagslys

Når jeg tok dette bildet brukte jeg en hvit reflektor for å unngå skygger i ansiktet. Lyset kommer bakenfra, og reflektoren er derfor plassert framfor ansiktet, litt på skrått, slik at lyset videreføres opp i ansiktet. Vi unngikk skygger i ansiktet ved å holde reflektoren nedenfor ansiktet, slik at lyset ble videreført oppover.

Blender: f/4. ISO-100. Lukkertid: 1/250 sek.


 Når jeg tok dette bildet brukte jeg også en hvit reflektor. Lyset kommer her direkte mot kamera, altså på ene siden av ansiktet. Reflektoren var her plassert på skrått rett under kamera, for å videreføre lyset til den skyggefulle siden av ansiktet. 

Blender: f/4. ISO-100. Lukkertid: 1/125 sek.


Et velkjent problem når man tar bilder ute i dagslys er at man får skygger under haken. Dette kan man unngå ved å bruke en reflektor. Når man plasserer denne på nedsiden av modellen, slik at lyset videreføres opp i ansiktet, unngår man dette problemet. Man kan også eventuelt bruke blits. 

Det er mulig å skape dramatisk effekt ved å plassere modellen slik at lyset enten kommer ovenfra eller nedenfra. Da vil det forekomme skygger i ansiktet, som kan sees på som dramatisk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar